Helaas ontkomen we er ook op deze website niet aan. We zijn wettelijk verplicht om u te informeren en uw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken.

Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals u de website gebruiken en op basis daarvan de website verbeteren.

Stress op de werkvloer

In 2006 heeft 29% van de werknemers in Nederland al aangegeven te werken onder stress. Dit zijn officiële cijfers (Van den Bossche et al. 2007). In de afgelopen jaren zal dat alleen maar zijn opgelopen. Minder mensen die het werk moeten doen, de slechte economische situatie, ofwel heb ik morgen nog wel een baan? Dit telt allemaal mee in de verhoging van de werkdruk. 

Wat zijn de gevolgen van stress op de gezondheid van mensen?

Een aantal mentale en psychische aandoeningen zijn gerelateerd aan stress: depressie, angst, hoge bloeddruk, vatbaarheid voor infecties, hartaanvallen, reumatologische artritis en multiple sclerose. Dit is behoorlijk. En drukt dus ook behoorlijk op de kosten van onze gezondheidszorg. Als bedrijf kun je een traditioneel onderzoek doen maar dan krijg je ook traditionele oplossingen: minder werk aannemen of meer personeel aannemen!

Is dat in deze tijd een relevante oplossing? Voor de mensen op de werkvloer waarschijnlijk wel maar bedrijfseconomisch…

Stress, hoge werkdruk, burn-out, onwerkbare situaties en meer!

Wat gebeurt er allemaal op uw werkvloer? Heeft u er zicht op?

Praktijk Anja Disseldorp heeft een pasklare oplossing om uw personeel weerbaar te maken tegen deze stress en daarmee de situatie op uw werkvloer weer in optimale conditie te krijgen. 
Neem contact met mij op om u te informeren over mijn werkwijze. Ik praat u graag bij.